Billig fotograf Viborg: Modtag 3 tilbud - gratis!

2020-04-27

Find lynhurtigt en billig pris på den indtastede foto opgave her - endog med overordentlig godt nedslag. Benyt dig af denne hundrede procent gratis service Fototilbud.dk og få en besparelse på 43 pct. I din region kan energiske parate fagfolk såvel arbejde på din fotografopgave som håndtere gravidfotografering.

Det er gunstigt for dit budget - Benyt Fototilbud.dk i dag, så får du lige ved 43 procent i afslag. En 100% gratis og super anerkendt foto ydelse til alle danskere til priser, som varmer i regnskabet. Vi leverer dig nemt den stærkeste pris på en fotoopgave her - derudover med meget godt nedslag.

Find 3 tilbud på en billig Viborg fotograf

Det er flere penge i dit budget - Vi bistår med at sikre dig en bedre besparelse (tæt på 43 pct). Benytter du denne decideret gratis fotohjælp, ender du med 24-43% i hurtig prisrabat på fotografprisen. Omkring 9½ minut er tidsforbruget på at indtaste den forestående opgave i fotografskemaet og afsende den til nærmere bearbejdning.

Det her virker med alt andet end f/1,4

Det med først at låse fokus og derefter komponere billedet, som jeg skrev om på den foregående side, virker så godt som altid, men der er en enkelt undtagelse: Hvis du tager portrætter med blænden sat på f/1,4, eller måske f/1,8 (hvilket indebærer, at du er ejer af et objektiv, der kan klare en så stor blændeåbning - i modsat fald kan du se helt bort fra dette tip). Hvis du indstiller på for eksempel f/1,4 og fokuserer på øjet for derefter at låse fokus og komponere motivet, får du et problem med dybdeskarpheden, som bliver så lille, at du mister noget af fokus på øjet under kompositionsprocessen. 

Jeg ved det lyder skørt, men det er faktisk grunden til, at mani diskussionsfora på nettet kan opleve fotoentusiaster hævde, at deres objektiver til 10-20.000 kroner ikke kan tage skarpe billeder. Så med en ultrastor blændeåbning er du nødt til først at komponere Clit motiv og derefter manuelt flytte fokuspunktet til personens øje ved hjælp af multivælgeren (eller Controlleren) bag på kameraet, for når fokus så først er rettet mod øjet, flytter det sig ikke. Nu kan du tage dit billede med et øje, der står knivskarpt.

Skab en overbelyst effekt

Det her kommer jeg også ind på i atelierkapitlet, men hvis du ikke har studielys, springer du sikkert det kapitel over, så derfor får du lige en version her beregnet til portrætfotografering. En overbelyst effekt - blandt proffer på godt dansk ofte kaldet "bloWn out" - hvor lyset bag din person er kridhvidt og virker overbelyst, som om baggrunden rammes af en enormt kraftig solstråle, er meget brugt for tiden (hvilket ærligt talt irriterer mig, eftersom vi nu i årevis har slået knuder på os selv for at undgå overbelyste fotos, og her sidder jeg så og skriver et tip om det modsatte). Her findes faktisk hele tre fiduser, lige til at gå til:

  1. Fjern modlysblænden fra dit objektiv (måske indlysende for de fleste, men ikke alle tænker på, at modlysblændens vigtigste opgave faktisk er at reducere reflekser i objektivet, også kaldet linsebrydning også kaldet "lens flare", som altså i disse tider er super-"cool", så nu må det godt være der -ja, tænk engang).
  2. Dernæst placerer du personen med solen i ryggen, så du nærmest fotograferer direkte mod solen.
  3. Overeksponer dit foto en lille smule ved at gå et trin højere end det, dit kamera hævder, er den rette eksponering. Det gør du med kameraets eksponeringskompensation, som du flytter et til to trin, alt efter hvor overbelyst du ønsker dit billede. Hvis du har indstillet kameraet på manuel betjening, virker eksponeringskompensationen dog ikke. I så fald er du nødt til at overeksponere manuelt enten ved at bruge en lavere blændeværdi eller en lavere lukkerhastighed - eller begge dele. 

Når det ser helt forfærdeligt og overbelyst ud, er det perfekt. Og så lige en sidste ting: Hvis kameraets højlysadvarsel (Highlight Warning) er slået til, vil kameraets skærm blinke som et andet diskolys, da det netop er overbelyste højlysområder, der skaber effekten af så godt som kridhvidt lys i en stor del af billedet.

Billig fotograf Viborg - Her får du 3 gratis tilbud
Billig fotograf Viborg - Her får du 3 gratis tilbud


© 2016 Erik Olsen, Østerbrogade 4, 2100 København Ø, Danmark
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang